Ви увійшли як Гість · Група "Гості" · RSS 27.04.2024, 01:57

Головна » 2015 » Жовтень » 11 » Проща до Самбора

Ось і відбулась довгоочікувана всеукраїнська віросвітлянська проща до міста Самбора!  Спільнота “Світлиця радості” нашої церкви також взяла участь у цій масштабній події.  

Найбільшим подарунком віросвітлянам була чудесна, сонячна і тепла, майже літня погода. Сонце та посмішки дарували всім файний та веселий настрій і море позитиву!

В той день всі дороги до Самбора вели до Собору Покрови святої Богородиці. Приїхавши, кожну спільнотку вітали кольорові кульки, стрічки, прапори та радісні обличчя знайомих, майже рідних віросвітлян. Темою прощі був вислів “Він є наш мир”, напис якої виднівся ще здалека.  

На прощу зібралися спільноти зі всієї України. Кожна спільнотка несла свій прапор. У кожного на шиї виднівся іменний бейджик та кольорова хусточка, що символізувала віце-провінцію, в яку входить спільнота.

Проща починалася архиєрейською літургією, яку провадив Владика Григорій Комар.   Після літургії самбірські господині частували всіх смачнющим борщем зі свіженькими булочками, солодким та фруктами. Оскільки після смачного обіду зазвичай хочеться спати, тому запальні банси та весела музика наповнили кожного енергією та позитивом на решту дня. Чудовим сюрпризом був для всіх випуск білих голубів.

Далі наша дорога попрямувала до церкви Різдва Пресвятої Богородиці. Віросвітляни всі разом, колонами вирушили до церкви, під супровід кортежу міліції. Всі молилися та співали пісень. На обличчі у кожного сяяла посмішка, а над головою світило тепле сонечко. Перехожі проводили нас  хто здивованими поглядами, хто посмішками. Водії, яким довелося чекати, інколи невдоволеними, зате розуміючими поглядами. Оскільки дорога  виявилася не дуже близькою, тому кожен встиг наговоритися зі знайомими з інших спільнот.

Перед молебнем до Богородиці, отець парох розповів історію Самбірської ікони Богородиці. Опісля делегати з кожної спільноти причіпляли символічних саморобних паперових голубів.

На розіслання кожен отримав образочок ікони Богородиці та браслет з сімома кольоровими бусинками, що символізує 7 віце-провінцій руху Віра і Світло в Україні.

Додому всі поїхали радісні та щасливі, поскакуючи на не надто рівній дорозі,  та з піснями на вустах.

 

 

 

 

 

 

 
Категорія: Парафіяльні новини | Переглядів: 696 | Додав: ikop
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar

 

Разом онлайн 1
Гості: 1
Користувачі: 0


Rostyslav Myrosh © 2012-2024

Сайт створено у системі uCoz