Ви увійшли як Гість · Група "Гості" · RSS 27.04.2024, 03:11

Головна » 2015 » Жовтень » 26 » Екскурсія в Інститут історії Церкви та музей Йосифа Сліпого (УКУ)

Канікули можна провести з користю. І осіння дощова погода погода цьому не перешкода. Ось нещодавно відбулася пізнавальна екскурсія молодіжної спільноти нашого храму в Інститут історії Церкви та музей Йосифа Сліпого, що знаходяться в Українському Католицькому Університеті.
Спочатку ми відвідали Інститут історії Церкви, який був створений у 1992 році для дослідження “живої” історії підпілля Української Греко-Католицької Церкви. Дослідження живої історії - це збирання та наукове опрацювання спогадів очевидців про насильницьку ліквідацію УГКЦ і релігійне життя її вірних, духовенства та ієрархії в катакомбах. Екскурсію провела співробітник інституту Лідія Губич. яка ознайомила нас з діяльністю інституту  та  розповіла про підпілля УГКЦ (від псевдо-собору та ліквідації УГКЦ в 1946 році до виходу Церкви з підпілля в 1989 році), одночасно описуючи експонати виставки, які характеризують той чи інший період підпілля. Серед експонатів були фотографії, предмети церковного вжитку, напр. вервиця, зернятка якої зроблено з хліба. 
Другою частиною екскурсії була кімната-музей присвячена пам’яті патріарха Йосифа Сліпого, першого ректора довоєнної Львівської Богословської Академії. З життям Йосифа Сліпого та експозицією ознайомила працівник музею Ірина Коломиєць. Експозиція відтворює життя Йосифа Сліпого на засланні (18 років заслання) та його діяльність на Заході після звільнення у 1963 році. Серед експонатів є також унікальні особисті речі патріарха.
Обидві екскурсії були дуже цікавими та пізнавальними, важливим є також досвід безпосереднього спілкування з особами, які це досліджують. Такі екскурсії допомагають краще пізнати великих постатей та важливі моменти історії нашої Церкви і країни.

 
 
 
Категорія: Парафіяльні новини | Переглядів: 651 | Додав: ikop
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar

 

Разом онлайн 1
Гості: 1
Користувачі: 0


Rostyslav Myrosh © 2012-2024

Сайт створено у системі uCoz