Ви увійшли як Гість · Група "Гості" · RSS 26.04.2024, 00:53

Головна » 2014 » Січень » 15 » Владика Венедикт відвідав нашу парафію
14 січня 2014 р. Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, здійснив пастирський візит до храму Зіслання Святого Духа (м. Львів, вул. Трильовського, 9а). Впродовж відвідин єпископ очолив Божественну Літургію та виголосив проповідь. Разом з владикою молились: прот. Василь Мирош, парох храму Зіслання Святого Духа, сотрудники храму, запрошені священики, численна парафіяльна спільнота та гості.
У своєму слові, з нагоди святкувань празника Обрізання Господа нашого Ісуса Христа та Святого Василія Великого, Венедикт наголосив на тому, що ця подія нас вчить до поваги до традицій в Церкві. «Ісуса Христа, згідно зі звичаями і традиціями закону Мойсея, приносять до обрізання на восьмий день. Здавалося б, Бог, Христос – і приймає ті ж людські приписи, закони. Цим самим Христос нам хоче показати дуже важливу річ: наскільки важливо шанувати порядки, які ми маємо в Церкві, які маємо в суспільстві, в наших стосунках між собою» - сказав єпископ.
Підсумувуючи, владика сказав: «Сьогоднішня подія нас вчить цієї поваги; до того, що є в Церкві, поваги до традицій в Церкві, поваги до того, що нам передав Господь, передали Отці і що маємо в Переданні Церкви».
По завершенні Богослуження владика Венедикт привітав усіх хто має ім’я Василій з іменинами, головно пароха храму прот. Василя Мироша та двох сотрудників: Василя Ковальчука та Василя Урбановича, побажавши їм сили та наснаги в душпастирському служінні на взірець Святого Василія Великого. Далі до храму завітав парафіяльний вертеп, який усім присутнім нагадав про подію народження Спасителя та співом колядок прославив Бога. 
Варто зазначити, що будівництво храму Зіслання Святого Духа, який знаходиться в мікрорайоні Сихів м. Львова, розпочалося 2006 р.. Відтоді Богослужіння відбувались у тимчасовій каплиці поруч з церквою. Через 7 років, 13 жовтня 2013 р., на чолі з Високопреосвященним владикою Ігорем, Митрополитом Львівським, за участю собору священиків, відбувся торжественний вхід до новозбудованої святині та відслужена перша Божественна Літургія.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Категорія: Парафіяльні новини | Переглядів: 921 | Додав: ikop
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar

 

Разом онлайн 1
Гості: 1
Користувачі: 0


Rostyslav Myrosh © 2012-2024

Сайт створено у системі uCoz