Ви увійшли як Гість · Група "Гості" · RSS 19.04.2024, 03:25

Головна » 2016 » Квітень » 16 » Великопосні молитовні чування "У тиші пізнаємо Бога"

15 квітня 2016 р. Б. на нашій парафії відбулися великопосні молитовні чування організовані хором "Te Deum" на тему "У тиші пізнаємо Бога".

Бог промовляє в тиші. Сьогодні роздумуймо над тишею у нашому житті. Над тишею, через яку чуємо голос Божий, через яку вдосконалюємось і пізнаємо дорогу нашого життя. Тиша… От чого найбільше бракує сучасній людині. Найпростіша до вживання і водночас найскладніша до виконання молитва – молитва тиші. Молитва. Під час якої до нас промовляє Господь. Іноді Він мовчить. Мовчить разом з нами. Щоб дати нам можливість розібратися в собі. Його присутність відчує кожен, хто відкрив серце на таку молитву. Ісус був зачатий і народився в тиші. Протягом 30 років Він жив, глибоко поринувши в неї. Христос назвав блаженними тих, які тихі, бо й сам часто перебував в усамітненні, щоб у тиші постати перед Отцем.

Роздумуймо про велику потребу тиші: «Мойсей ходив на гору Хорив, Ілля – в пустиню, Христос назвав блаженними тих, які тихі, бо й сам часто перебував в усамітненні, щоб у тиші постати перед Отцем. Що маємо робити ми, передусім вдатися до Бога і просити в Нього благодаті Святого Духа, щоби просвітив нас, заспокоїв і втихомирив. Потрібно віднайти себе, витягнути з цієї метушні, зі сміття, як дорогоцінну перлину.

Святий Дух є Духом миру і спокою. Він діє у тиші, лагідності та смиренні. Його благодать ніколи не прийде до нас, коли ми будемо забіганими, метушливими і галасливими. Якщо наш внутрішній світ переповнений неспокоєм і хвилюваннями. Лагідному і тихому голосові Святого Духа буде важко проникнути в наші душі.

 

 

Категорія: Парафіяльні новини | Переглядів: 600 | Додав: ikop
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar

 

Разом онлайн 1
Гості: 1
Користувачі: 0


Rostyslav Myrosh © 2012-2024

Сайт створено у системі uCoz