Ви увійшли як Гість · Група "Гості" · RSS 19.04.2024, 00:08

Головна » 2012 » Квітень » 13 » Великоднє привітання

  Христос Воскрес!     Воістину Воскрес!  

Плоттю заснувши, як мертвий, Царю і Господи, на третій день воскрес ти, Адама підняв із тління і подолав смерть. Пасхо нетління, світу спасіння” 

(Сідальний Пасхальної Утрені)

Ще трохи, і прийде до нас найважливіший і найрадісніший празник цілого церковного року - Свіле Христове Воскресіння. Він є „... празників празник і торжество торжеств”. У світлому й радісному дні Христового Воскресіння св. Церква взиває небо й землю до святої Божої радості: „Хай небеса достойно веселяться, хай радіє земля, хай празнує увесь світ видимий і невидимий, бо Христос устав, радість вічна” (Тропар 1-ї Пісні канону).

Радість, якою ми маємо наповнитись – це радість Ангелів і святих, радість не земна, а небесна, радість не змислова, а духовна. І для того, щоб ми зустріли Воскреслого Христа такою радістю, свята Церква готує нас глибоким покаянням. Бо так як без Голготи немає Воскресіння, так і без щирого, глибокого покаяння немає відчуття Божественної Радості. Тому і чекають нас Канон святого Андрея Критського з 250 взиваннями-поклонами, щоб, роздумуючи над словами каяття, ми щиро сказали: „Помилуй мене, Боже, помилуй мене!”, потім прийшли до святої Сповіді і промовили: „Боже милостивий, будь мені, грішному”. Подолавши свою гордість, впавши на коліна і усмирившись, ми побачимо звідти безконечне милосердя і безмежну любов Ісуса до нас, грішників. Тільки тоді ми зрадіємо, що Христос Воскрес.

Для грішника Воскреслий Ісус не радість, а пострах і докір, бо скоро прийде до нас Господь і буде питати: що ми вчинили для свого воскресіння?

Готуймося до прекрасного і радісного Празника Христової Пасхи - він має для нас стати переходом від грішного до праведного життя („песах” – по-євр. перехід). Щоби гідно перейти від земного до вічного життя у Царство Боже.

Готуймося не так варінням смачних Пасхальних страв, прибиранням домівок і приготуванням святкового одягу, а нагодуймо нашу душу Словом Божим, Пресв. Євхаристіїю, омиймо і приберімо свою душу Святим Покаянням, і з нами тоді буде святкувати сам Христос, і Його святі Ангели і всі святі - і ми відчуємо радість неземну, небесну, божественну.

Цього Вам бажаємо ми, священики парафії Зіслання Святого Духа.

 

 

Категорія: Парафіяльні новини | Переглядів: 933 | Додав: ikop
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar

 

Разом онлайн 1
Гості: 1
Користувачі: 0


Rostyslav Myrosh © 2012-2024

Сайт створено у системі uCoz