Ви увійшли як Гість · Група "Гості" · RSS 25.04.2024, 23:30

Головна » 2015 » Липень » 21 » Табір парафіяльної молоді (Крехів - 2015)

Табір проходив з 13 по 18 липня на подвір’ї сільської хати у с. Фійна біля Крехова. Чудова природа, екологічно чиста місцевість, перебування у колі друзів – усе це сприяло гарному проведенню табору. Це був час не лише відпочинку а й духовного збагачення. Кожен день табору мав свою духовну тему, яка звучала у науці духівника, та якої торкалися інші заходи дня.Усі заходи розпочиналися з молитви та благословення. Перед їжею, крім звичної молитви співали, плескаючи, веселу пісню благословення: «Хрум-ням». Щодня ми молилися молебень, спочатку в таборі, а потім в новозбудованій капличці в селі. На екскурсії в монастирі отців василіян молилися Службу Божу. На вечірній молитві у колі кожний учасник дякував Богові за прожитий день та ділився враженнями, а під кінець молитви пускали «іскорку любові».З першого дня духівник табору, о. Тарас Окіс наголосив, що перебування у таборі повинно бути часом зміцнення спільноти, тому повинно проходити в дусі служіння та взаємної поваги. Обов’язки розподілили так: дівчата готували на кухні, а хлопці заготовляли дрова і підтримували вогонь на кухні. Їсти було смачно (дівчата молодці!!!) – практично жодного разу їжа не залишалася. Важливим елементом табору була пошта, через яку учасники табору отримували листи та подарунки від свого «таємного друга».Особливістю табору було проживання у наметах та приготування їжі у печі на дровах. Умивалися та мили посуд у потічку, який протікав на території табору. Вода у потічку чиста, і як казали сусіди, нею користувалися також для приготування їжі, поки не викопали криниці. Лише після дощу вода була каламутна і треба було трохи зачекати. Для приготування їжі ми воду вже брали у криниці. Перші дві ночі спали в наметах, а в середу зранку випав сильний дощ і намочив намети зсередини, тому наступні ночі всі спали в будинку.

Коротка хроніка:

1-ий день – приїзд та розселення. Перша духовна зустріч і розподіл чергувань та обов’язків. Після вечері – банси

2-ий день – цілий день провели у таборі. Духовна зустріч, після обіду естафети, ввечері – танці.

3-ій день – екскурсія в монастир отців василіян в Крехові, Божественна літургія в дерев’яній церкві та духовна зустріч з бр. Пахомієм, ввечері – банси.

4-ий день – екскурсія до джерела та печерного монастиря, купання біля водоспаду, ввечері – танці.

5-ий день – похід в гори, купання біля водоспаду, ввечері – ватра.

6-ий день – приготування до від’їзду, прибирання, після обіду - від’їзд.

Хочемо висловити велику подяку родині Гожельських за надане місце для табору, проводу табору – Анні та В’ячеславу Волгіним, Олексію Ядчишину, Олені Огірко, Андрію Гожельському та усім, хто їм допомагав, а також усім учасникам табору за їхню активну участь та підтримання дружньої атмосфери.

 

 

 

 

 

Категорія: Парафіяльні новини | Переглядів: 835 | Додав: ikop
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar

 

Разом онлайн 1
Гості: 1
Користувачі: 0


Rostyslav Myrosh © 2012-2024

Сайт створено у системі uCoz