Ви увійшли як Гість · Група "Гості" · RSS 29.03.2024, 16:40

Головна » 2016 » Січень » 7 » Різдво - 2016

„...ради нас родилося дитя мале – превічний Бог” (Кондак Різдва).

Для того, щоб зрозуміти велич славного і всіма любленого свята Різдва Ісуса Христа, щоби його гідно посвяткувати, варто глибоко задуматись над причиною, яка спонукала Всемогутнього Бога до того, щоб послати на землю свого Єдинородного Сина. Відповідь на це питання нам дає наш Символ Віри: „...Він за для нас людей і ради нашого спасіння зійшов з небес і воплотився від Духа Святого і Марії Діви, і стався людиною...”

Те, що для нас є причиною великої радості, бо для нашого спасіння народився Божий Син – те для Бога Отця є великою жертвою, яка приносить і радість (бо відкупляється від влади гріха людський рід), і біль (бо знає Отець Небесний, якою великою ціною це станеться). Схилені голови царів, пастушків, ангелів і св. Йосифа перед малим Ісусом з Марією – це не тільки віддання пошани. Це в першу чергу вияв великої подяки за ту жертву, яку чинить Бог задля людей.

Христос рождається! – Звеличуйте Його! Дякуйте Йому! Поклоняйтесь Йому! Як найдосконаліше це вчинити? Як прислужитися новонародженому Ісусові? Напевне взяти приклад від тих, які вже виявили зразок вдячності Христу: Від Ангелів навчімось пісні прослави, відблиск якої знаходимо у наших колядках. Від Йосифа – довіри Божій волі, милосердя і опіки над потребуючими. Від пастухів – щирої дитячої безпосередності у зустрічі з Ісусом. Три царі хай будуть для нас зразком жертовності статку і часу.

Вітаємо Вас зі святом Різдва Христового! Щиро бажаємо Вам гідно святкувати цей Божий час. Бути завжди Богові вдячним за Його велику любов до нас грішних людей. Радійте і веселіться, бо навіть якщо несемо болі не нарікаймо, а смиренно несучи свій хрест, виявляймо Богові вдячність. Хай Боже милосердя щедро сходить на нас, а ми його з вдячністю приймімо!

Христос Рождається! Славіте Його!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P.S. Більше фотографій тут -  

Категорія: Парафіяльні новини | Переглядів: 738 | Додав: ikop
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar

 

Разом онлайн 1
Гості: 1
Користувачі: 0


Rostyslav Myrosh © 2012-2024

Сайт створено у системі uCoz