Ви увійшли як Гість · Група "Гості" · RSS 29.03.2024, 02:12

Головна » 2015 » Вересень » 23 » Проща спільноти “Світлиця радості” ("Віра і Світло") до Жовкви та Крехова

У суботу, 19 вересня відбулася проща до Жовкви та Крехова спільноти “Світлиця радості” руху Віра і Світло з нашої церкви. Екскурсію, надзвичайно цікаву, веселу та пізнавальну, проводив брат Христофор. В дорозі весь час лунали віросвітлянські пісні.

У Жовкві віросвітляни побували у замку Яна Собезького та дізналися багато цікавого з історії замку. Згодом відвідали церкву Серця Христового. Надзвичайно вразив всіх стінопис церкви, який поєднує біблійні мотиви з національно-історичними. Також кожен міг помолитися перед мощами святого мученика Партенія.

Далі дорога попрямувала до мальовничого села під назвою Крехів. Приїхавши та намилувавшись навколишньою природою, всі разом пішли на Літургію до церкви св. Миколая, яку провадив капелан спільноти “Світлиця Радості” о.Роман Яцик. Також кожен зміг помолитися біля чудотворних образів Пресвятої Богородиці та св. Миколая.

На виході з церкви, Крехів привітав віросвітлян проливним дощем, який то вщухав, то починався знову. Але капризна погода не змогла нікому зіпсувати чудового настрою. Під шум дощу і грому проспівали молебен та прослухали надзвичайно цікаву історію Крехівського монастиря, від часів його заснування до сьогодення, яку розповів брат Христофор. Також цікавими легендами з історії цього монастиря поділився зі всіма батько нашої Оксанки, Любомир Мазурак.

Далі всі смакували смачнющі смажені сардельки під музичний супровід братів-музикантів: гітариста та скрипаля-віртуоза, які подарували всім чудові пісні. Заплющивши очі, кожен міг відчути себе на концерті та поринути у духовний світ музики. На завершення всі разом, з музикою, співали українські пісні.

Дорога додому видалася дуже веселою завдяки брату Христофору, який не переставав розповідати смішні оповідки.  Ну і звичайно не обійшлося без пісень. По домівках всі розійшлися з чудовим настроєм, наповнені духовним спокоєм та радістю.

Оскільки непередбачувана погода вирішила, що віросвітлянам краще трішки відпочити, то є нагода знову повернутися, щоб потрапити до джерела та печер.

 
 
  
  
 
Категорія: Парафіяльні новини | Переглядів: 705 | Додав: ikop
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar

 

Разом онлайн 1
Гості: 1
Користувачі: 0


Rostyslav Myrosh © 2012-2024

Сайт створено у системі uCoz