Ви увійшли як Гість · Група "Гості" · RSS 20.04.2024, 10:46

Головна » 2012 » Лютий » 6 » Перші дияконські свячення на парафії Зіслання Святого Духа
«Сьогодні у Вашій парафії відбувся величний Божий знак, знак росту Церкви, Її розвитку – поставлення служіння диякона Богдана. Це також показує, що є хтось хто прагне служити Богу» - так висловився владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії після уділення дияконських свячень Богдану Когуту під час спільної молитви в церкві Зіслання Святого Духа (м. Львів, вул. Трильовського, 9а).

У суботу 14 січня в день празнику Обрізання Господа Нашого Ісуса Христа на свято Святого Василія Великого владика Венедикт з пастирським візитом відвідав парафію Зіслання Святого Духа на запрошення пароха храму протопресвітера Сихівського деканату о. Василя Мироша.

Разом з владикою на Архиєрейській Божественній Літургії співслужили о. Любомир Ортинський, батько новопоставленого диякона протопресвітер Пустомитівського деканату о. Богдан Когут та сотрудники парафії Зіслання Святого Духа.

В часі проповіді, звертаючи свою увагу на постать Святого Василія Великого владика Венедикт сказав: «Сьогодні перед нами постає великий велетень Церкви Святий Василій Великий, як приклад служіня Богу. Його заслуги перед Церквою, настільки великі, що не вистачить часу, щоб їх всіх описати. Він був, як і ми звичайним чоловіком, але мав стремління бути кращим. Тому задаймо сьогодні питання чому я не можу бути нині кращим, чому я не стараюся бути вірним Богу, чому я дозволяю, щоб в моїй душі існували темні сторони?» - наголосив Архиєрей.

По завершенні Літургії владика Венедикт привітав всіх Василів присутніх у храмі, головно настоятеля храму о. Василя Мироша та побажав йому швидкого завершення будівництва нового храму і сили та витривалості у сповненні священичого служіння. «Дуже приємно, що Ваш храм росте, можливо скоро будемо молитися в новому храмі. Дуже добре, що храми ростуть, значить росте наша віра» - сказав Архиєрей.

Відтак о. Василь Мирош подякував владиці за повчальне слово та пастирське благословення і висловив сподівання, що в скорому часі буде нагода молитися разом в новому храмі та користуючись нагодою запросив владику на освячення купольних хрестів. Також парох храму привітав своїх сотрудників о. Василя Урбановича та о. Василя Ковальчука з їхніми іменинами і подякував їм за добру допомогу у служінні на парафії.

В свою чергу протоієрей Богдан Когут, батько новопоставленого диякона, висловив свою вдячність усім отцям та вірним цієї парафії за дар народження дияконства його сина саме в цій церкві і заохотив усіх молодих дівчат і хлопців плекати свої покликання, та батьків не боятися своїх синів та дочок віддавати на служіння Богу.

«Бажаю тобі, щоби ці твої руки, які сьогодні вперше прийняли Христа, були тими достойними яслами де Ісус буде народжуватися щодня під час Божественної Літургії» - сказав о. Богдан Когут у своєму побажанні синові.

По завершенні торжества владика Венедикт оглянув будову нового храму та висловив своє задоволення ходом його будівництва.

Роман Соколенко,
прес-служба Львівської Архиєпархії УГКЦ
 
Категорія: Парафіяльні новини | Переглядів: 1791 | Додав: ikop
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar

 

Разом онлайн 1
Гості: 1
Користувачі: 0


Rostyslav Myrosh © 2012-2024

Сайт створено у системі uCoz