Ви увійшли як Гість · Група "Гості" · RSS 23.04.2024, 13:15

Головна » 2014 » Жовтень » 21 » Пастирський візит владики Венедикта до парафії Святого Духа, що у Львові.

У неділю, 19 жовтня, Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, з пастирським візитом відвідав парафію Зіслання Святого Духа (вул. Трильовського 9а) Сихівського протопресвітеріату.

Архиєрей очолив Божественну Літургію і виголосив проповідь. Разом з владикою молились: о. Мирош Василь, парох цієї парафії, та запрошені священики.

У проповіді владика наголосив на потребі милосердя. «Кожен із нас шукає милосердя в очах інших. Нас болить і нам прикро, коли нас ображають, критикують, чинять несправедливість, - сказав єпископ. - Сьогодні Христос ставить принципово завдання любити ворогів і чинити їм добро. Але Бог ніколи не вимагає від людини того, чого Він сам не пережив. Бог, який зійшов з неба задля нас і нашого спасіння, був розпятий людьми. Але в трагічну хвилину на хресті Христос просить: Прости їм, Отче, не знають, що творять!». Владика Венедикт розповів про наглядача, який жорстоко побив блаженного священномученика Миколу Чарнецького, а на ранок прийшов до нього з каяттям.

«Погляньмо на наше життя, скільки разів ми ображаємо один одного. Чи Бог одразу нас карає, засипає камінням? Ні, Бог нам прощає, бо любить нас, незважаючи на те, що ми робимо іншим. Отож вміймо прощати», - наголосив єпископ.

 

 

 

 

 

 

САЙТ ЛЬВІВСЬКОЇ АРХИЄПАРХІЇ

Категорія: Парафіяльні новини | Переглядів: 810 | Додав: ikop
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar

 

Разом онлайн 1
Гості: 1
Користувачі: 0


Rostyslav Myrosh © 2012-2024

Сайт створено у системі uCoz