Ви увійшли як Гість · Група "Гості" · RSS 16.04.2024, 19:44

Головна » 2012 » Квітень » 15 » Пасха
«Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і тим, що в гробах, життя дарував»
 (Тропар Пасхи).

З усіх великих празників нашого церковного року найбільш давній, урочистий і радісний — це Великдень. В честь цього великого свята у нашому храмі відслужилась Воскресна Утрення та Торжествена Свята Літургія.

Пасхальні торжества починаються обходом довкола церкви під супровід дзвонів. Цей обхід є символом ходу жінок-мироносиць вранці у неділю до Господнього гробу. Після обходу, перед зачиненими дверима церкви, наче перед запечатаним Божим гробом, починається воскресна утреня. Тут перший раз чуємо радісне: «Христос воскрес із мертвих… «, — і при співі тієї ж пісні священик хрестом відчиняє двері церкви на знак, що Христова смерть відчинила нам двері до неба.

З богослужінь празника Великодня на особливу увагу заслуговує пасхальна утреня, яку можна б назвати величним гімном прослави Христа-Переможця.

Христове Воскресіння — це фундамент нашої віри. «А коли Христос не воскрес, — каже святий Павло, — то марна проповідь наша, то марна й віра ваша… Але ж Христос таки справді воскрес із мертвих, первісток померлих» (1 Кор. 15, 14 і 20). 

У день Пасхи на святій Літургії, після заамвонної молитви, відбувається благословення артоса. Артос з грецької означає «хліб», — і є символом хліба вічного життя — Господа нашого Ісуса Христа.

 

 

 

 

 

 

Категорія: Парафіяльні новини | Переглядів: 1063 | Додав: ikop
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 ikop • 11:35, 15.04.2012
більше фотографій тут і тут
а також в цьому альбомі
ComForm">
avatar

 

Разом онлайн 1
Гості: 1
Користувачі: 0


Rostyslav Myrosh © 2012-2024

Сайт створено у системі uCoz