Ви увійшли як Гість · Група "Гості" · RSS 19.04.2024, 09:42

Головна » 2016 » Травень » 8 » День Матері - 2016

День матері - це одне з самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.

Сьогодні ми від усієї душі вітаємо дорогих мам з їх святом. В цей святочний день гурток "Калинонька" привітав усіх матерів нашої парафії.

Ще не донедавна святкування дня матері було не справедливо забуте. Однак сьогодні ми можемо свобідно та урочисто виявляти подяку та шану тим, які є співтворцями повних сердець.

Свято Матері має потрійне значення: цього дня ми вшановуємо Матір Божу, неньку Україну та нашу рідну матусю.

В давнину в День Матері люди приходили до церкви, складаючи молитви подяки та благання за тих, що привели нас у цей світ. Біля храму співали пісень, вітали матерів теплими словами і квітами.

Даючи нове життя, жінка перебирає на себе великий тягар турбот, обов’язків. Піклуючись про іншу нову людину, – оберігати її. Радість і щастя, смуток і горе, спокій і мир, порив і прагнення, всі думки помисли, все проходить через стежину материнського серця. Коли дитина, біжучи, ненароком падає – це біль мами; коли малятко плаче, випускаючи солені крапельки з очей – це сльози матері. Матуся все для нього зробить, щоб лише заспокоїти його.

„Мама” – найбільше й найкраще слово на земній кулі. Воно містить у собі все багатство, гармонію та милозвучність звуку. Як чарівно його промовляє малятко. Це перше слово, яке виходить з дитячих уст. Це перша любов. Ангельська усмішка над колискою. Спів колисанок. Теплі й міцні обійми. Постійне пильне око за кожним кроком. Благородне обличчя.

Нехай перші дотики дитячих рученят – саме до неї. Протягом цілого життя ці руки безупинно простягаємо до мами, як до святості. В будь-якій журбі чи біді, серед бурхливого життєвого моря, біля мами знаходимо тихий рай. Любов матері - це найбільша святість! Немає нікого на світі, хто б замінив місце рідної матері. Шануймо, цінуймо і любімо її. Свято матері містить у собі щось більшого і глибшого, ніж звичайне народне свято, бо виходить воно із серця кожної домівки, кожної сім’ї. Тому то свято є доброю нагодою висловити всі свої сердечні почуття найідеальнішій нашій приятельці в житті – рідній мамі. Вірна любов матері є безконечною і незмірною. Родина може відцуратись, друзі - стати ворогами, приятельство може забутись, тільки в материнському серці знайдемо безкорисливу любов, що зігріває нас від колиски до смерті. Немає таких відповідних слів, якими можна було б висловити силу, красу, героїзм і посвяту материнської любові, бо вона безмежна, вона вічна.

Любі українські матері, зі святом Вас! Ми Вас любимо, про Вас пам’ятаємо, за все молимось, дякуємо Вам за те, що Ви є. Нехай благословить Вас Господь на довге і щасливе життя.

 

 

 

Категорія: Парафіяльні новини | Переглядів: 839 | Додав: ikop
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar

 

Разом онлайн 1
Гості: 1
Користувачі: 0


Rostyslav Myrosh © 2012-2024

Сайт створено у системі uCoz