"Гості" · RSS 28.03.2024, 18:10

Головна » 2015 » Березень » 02

Протягом великого посту, у нашому храмі служиться Пасії. Слово «пасія» – з грецької – «страждання». Це зворушливе богослужіння було складене в середині XVII ст. великим святителем  – митрополитом Петром (Могилою), творцем багатьох літургічних форм.
Пасіями називаються особливі служби, що звершуються в період Великого посту чотири рази, за числом читання страсних Євангелій згідно зі всіма євангелістами. Відправляється це богослужіння в неділю після вечірньої відправи, або ж в п’ятницю після повечір’я.
Сама назва «пасія» красномовно говорить нам про зміст цього великопосного богослужіння, на якому оспівуються Страждання Господа, Бога і Спаса нашого Ісуса Христа. Піснеспіви, які виконуються під час цієї служби, своєю мелодійністю і змістом розчулюють серце віруючої людини. Пасія спонукає християн, згадуючи розп’яття Господнє, Його Страждання, співрозп’ястись Христу і пам’ятати: «...ті, що Христові є, плоть свою розп’яли з пристрастями і похотями» (Гал. 5. 24). Під час цього богослужіння людина-християнин надихається до подвигу, удосконалення, слідування за Христом, що і є метою, не тільки посту, але й усього християнського життя. 

Аудіозапис першої науки 01.03 (о. Василь Мирош) можна завантажити тут

Аудіозапис другої науки 08.03 (о. Тарас Окіс) можна завантажити тут

Аудіозапис третьої науки 15.03 (о. Василь Ковальчук) можна завантажити тут

Аудіозапис четвертої науки 22.03 (о. Роман Яцик) можна завантажити тут

Аудіозапис п'ятої науки 29.03 (о. Іван Ільків) можна завантажити тут

 

Категорія: Парафіяльні новини | Переглядів: 855 | Додав: ikop | Дата: 02.03.2015 | Коментарі (0)

 

Разом онлайн 1
Гості: 1
Користувачі: 0


Rostyslav Myrosh © 2012-2024

Сайт створено у системі uCoz