Ви увійшли як Гість · Група "Гості" · RSS 28.03.2024, 23:54

Головна » 2018 » Вересень » 1 » 1 Вересня - „День Знань”

Дуже часто день першого вересня називають „Днем Знань”. Але чи ми розуміємо справжнє значення цього дня?

Якщо подивитись у церковний календар, то день першого вересня не є аж такий визначний, щоб його святкувати на церковному рівні. Та якщо зважити на те, що донедавна для всіх був один календар (церковний) і якщо глянемо на цей день за церковним календарем, то побачимо що перше вересня припадає на новий церковний рік. Отже новий навчальний рік співпадає з новим церковним роком.

Коли ми уважно приглянемося до Церковного календаря, то побачимо, що він є прив’язаний до Матері Божої. 31 серпня ми вшановуємо покладення чесного пояса Богородиці, а вже 1 Вересня святкуємо собор Пресвятої Богородиці в Міясинській обителі. Останній двонадесятий празник року є на честь пресвятої Марії – Її Успення, а перший празник у році – є на честь Різдва Богородиці.

Даймо собі питання: Чому Церква прив’язала свій рік до Матері Божої? Чому „Днем Знань” є день 1-го Вересня?

Відповідь на ці питання знайдемо в особі самої Пресвятої Богородиці. Це Матір Божа є найдосконалішим зразком для кожного вчителя, бо Вона виховала самого Спасителя Ісуса. Це Матір Божа є найдосконалішим зразком для кожного учня, бо вона „зберігала всі слова (Ісусові) в своїм серці” (Лука 2. 51). Мудрість Марії полягає в тому, що Вона вказує нам Своєю рукою на Ісуса Христа і заохочує нас слухати Ісуса. Вона є „вмістилищем Премудрості”, бо Її знання беруть свій початок від самого Бога.

Через те, що через Пречисту Богородицю для світу почалося спасіння і Вона була при хресті Ісуса, при останніх Його Словах на Голготі, то Марією розпочинаємо і закінчуємо рік.

Вітаємо усіх парафіян і прихожан нашого храму з новим церковним роком і бажаємо Божого благословення на всі Ваші добрі діла.

Особливо хочемо привітати всіх учнів, студентів, вчителів, вихователів, і батьків з новим навчальним роком! Хай Всемилостивий Бог усіх вас наповнить Своєю Премудрістю, а Матір Божа буде для Вас зразком терпеливого і доброго вчителя, слухняного і уважного учня.

Категорія: Цікаве і корисне | Переглядів: 753 | Додав: ikop
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar

 

Разом онлайн 1
Гості: 1
Користувачі: 0


Rostyslav Myrosh © 2012-2024

Сайт створено у системі uCoz